søndag 5. desember 2010

Thanksgiving

Som seg hør og bør, må man ha kalkun på Thanksgiving. Men jeg var ganske skeptisk til å lage til en svær fugl i ovnen som bare blir tørr. Disse bekymringene delte jeg med naboen vår, Mark, en morgen på vei til skolen. Han fortalte at hans familie bruker å 'deep fry the turkey', og det tar mye kortere tid og resultatet blir en saftig kalkun. Han tilbød seg å deep fry vår, og ga meg masse råd om størrelse, smakstilsetning som man kan sprøyte inn i kjøttet og tilbehør. Jeg googlet litt også, og fant ut at jeg ikke visste hva halvparten var! Så da vi skulle grille en kveld, kjøpte jeg sweet potato og bakte i ovnen. Den er helt gullgul inni og smaker mindre enn både potet, gulrot og kålrot! Den smakte litt salt fordi jeg hadde strødd salt på den.... Så da utgikk sweet potato til Thanksgiving. Det ble heller ikke green bean casserole, og jeg droppet mini-marshmellowsene til mashed potatoes!
Kalkunen jeg kjøpte til oss veide nesten 10 lbs, altså nesten 5 kg. Det var kalkuner opp i 25 lbs i frysedisken, og de hadde fylt et barnebilsete!!! Jeg kjøpte en ferdig-blanding til å sprøyte inn i kjøttet med smak av garlic & herbs, man kan få tak i cajun(sterkt), mesquite(mexicansk), butter og sikkert flere typer. Så gikk vi over til Mark og Jill for å få fried the turkey.
                                                    The deep fryer in the garage
                                             Alvorlige detaljer om kalkunen diskuteres
                                                             Nesten ferdig!!!
                                                   Den første fine oppdekningen i Houston
                                                            Tre gode gutter
                                                              Happy Thanksgiving!
                                                     Årets første og siste bad for far.....
... og for mor

Jeg serverte altså deep fried turkey som var kjempesaftig!!! Den ble fried i 45 minutter, og så måtte den vente i  en halvtime før vi skar den opp. Som tilbehør hadde vi haricots verts, mashed potatoes, stuffing(kokt i gryte), skikkelig god gravy, gulrøtter. Det var kjempegodt og kalkunen var akkurat passe stor for oss 7. Mange amerikanere er veldig opptatt av at det skal være mye leftovers til dagene etter Thanksgiving, men vi fikk nesten ingenting igjen, og det var greit siden vi skulle til San Antonio i helgen.
Dagen var forøvrig veldig varm, 26 grader og sol, så da Magnus og Thorstein badet, fikk de lokket Elling uti og da ville bestemann bade, og da kunne ikke mormor være noe dårligere, hun heller. Det var ca 20 grader i vannet.
Happy Thanksgiving ya'll!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar